Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug is voor een belangrijk deel aangewezen op de steun van particulieren en bedrijven.

Er zijn verschillende manieren waarop u een bijdrage kunt leveren aan het in stand houden van de hoge kwaliteit van zorgverlening die in het hospice wordt geboden aan gasten en hun naasten. U kunt het hospice steunen met een gift of een periodieke schenking, of door Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug op te nemen in uw testament.

Zo kan de Stichting, mede dankzij uw steun, nóg meer doen om de kwaliteit van zorgverlening in stand te houden en te verbeteren.

 

De mogelijkheden

Gift

Een gift kunt u overmaken op rekening NL67 INGB 0007 3336 63 ten name van Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug te Zeist, onder vermelding van 'gift' en uw adresgegevens. Of u kunt gebruik maken van het formulier 'eenmalige gift' zodat u de Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug eenmalig machtigt om uw eenmalige gift via een incasso af te schrijven van uw rekening.

 

Mogelijkheden schenken en nalaten CustomPeriodieke schenking

Als u vijf jaar of langer met een vast bedrag steunt, dan kunt u die gift volledig aftrekken bij uw aangifte van de inkomstenbelasting. Sinds 2014 is het niet meer nodig hiervoor een notariële akte op te laten maken.

Hoe krijgt u dit belastingsvoordeel?

U krijgt dit belastingvoordeel door eenvoudig de volgende stappen te doorlopen:

 • Download de overeenkomst periodieke gift ´Overeenkomst periodieke gift in geld´ of vraag deze aan via telefoon 030 - 698 42 80 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 • De overeenkomst bestaat uit twee exemplaren, één voor de schenker (u) en één voor de ontvanger (Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug). Vul beide overeenkomsten volledig in.
 • Stuur de twee ondertekende exemplaren van de overeenkomst naar:
  Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug
  T.a.v. de heer Rune Köster, penningmeester
  Postbus 955
  3700 AZ  Zeist

  Dus niet naar de belastingdienst!

 • U ontvangt uw exemplaar voor schenker na verwerking en ondertekening door de Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug retour
 • Deze overeenkomst dient u goed te bewaren in uw administratie, want de Belastingdienst kan u vragen deze te overleggen
 • Het makkelijkst is als u uw bank machtigt om uw gift automatisch van uw rekening af te schrijven. Let op: giften gedaan voor de ingangsdatum van de overeenkomst tellen niet mee voor de periodieke gift in het eerste kalenderjaar

 

Word vriend

Draag structureel bij aan de zorg in het hospice en word vriend van de Stichting Vrienden Hospice heuvelrug. Danzij uw bijdrage kan de SVHH onder andere de coulanceregeling mogelijk maken, ter ondersteuning van diegenen die de eigen bijdrage voor een verblijf in het hospice niet kunnen betalen. Vriend worden kan al vanaf € 25,00 per jaar. Een hogere bijdrage is uiteraard welkom.

Machtigen is fijn, want dat betekent minder administratiekosten.

Als u liever zelf uw jaarlijkse bijdrage wilt overmaken, kan dat naar rekeningnummer NL67 INGB 0007 3336 63 ten name van Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug te Zeist onder vermelding van 'jaarbijdrage'. Ook kunt u uw bank machtigen om jaarlijks uw bijdrage over te maken. Klik hier om naar het formulier 'word vriend' te gaan.

Nalatenschap

Via een nalatenschap kunt u, op uw eigen manier, bijdragen aan het goede werk van hospice Heuvelrug. Via uw notaris kunt u aangeven dat u wilt nalaten en op welke manier u dit wilt doen. De notaris zal uw wens in uw testament opnemen en ervoor zorgen dat deze gemeld wordt bij het Centraal Testamentenregister (CTR). Het hospice heeft de ANBI-status en is vrijgesteld van successierecht. U bent er dus zeker van dat het volledige bedrag bij het hospice terechtkomt.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Erfstelling

U benoemt Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug tot één van uw erfgenamen. U legt dit vast in uw testament. Hoeveel Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug ontvangt, is afhankelijk van de omvang van uw nalatenschap en van het aantal medeerfgenamen.

 

Aansluiten bij de Club van 100?

De Club van 100 is een kring van sponsors, bestaande uit particulieren, bedrijven en instellingen die jaarlijks minimaal € 100,00 doneren aan de Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug (SVHH).

 

Relaties ontmoeten

Met uw bijdrage blijft het voortbestaan van hoogwaardige en gecertificeerde hospicezorg in de regio Zeist gegarandeerd. Als lid van de Club van 100 wordt u uitgenodigd voor de jaarlijkse open dag van hospice Heuvelrug. Ook ontvangt u tweemaal per jaar het Nieuwsblad van het hospice en kunt u bijzondere themabijeenkomsten bijwonen, waar u andere relaties ontmoet en geïnformeerd wordt over de toekomst van hospice Heuvelrug. Als lid van de Club van 100 kunt u desgewenst uw (bedrijfs)naam op de website laten vermelden.

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor de Club van 100? Neemt u dan contact op met het hospice via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Club van 100

Margriet Bloembinders te Zeist doneert wekelijks een prachtig boeket verse bloemen. www.margrietbloembinders.nl

Supermarkt Attent van Dijk te Austerlitz bezorgt kosteloos bestelde boodschappen bij het hospice. www.supermarktvandijk.nl

Van de Waerdt Textiel te Doorn bedrukt gratis de hardloopshirst voor het hospiceteam dat deelneemt aan de Heuvelrugloop 2016. www.vandewaerdt.nl

Bruno Event Support te Werkhoven vergoedt (een deel van) de aanschaf van de hardloopshirts voor het hospiceteam dat deelneemt aan de Heuvelrugloop 2016. www.brunoeventsupport.nl

Het Studiehuys te Doorn vergoedt (een deel van) de aanschaf van de hardloopshirts voor het hospiceteam dat deelneemt aan de Heuvelrugloop 2016. www.hetstudiehuys.nl

Eldermans | Geerts Advocaten te Zeist schenkt de komende vijf jaar een vast bedrag aan hospice Heuvelrug. www.eldermans-geerts.nl

Apotheek Hoge Dennen | www.apotheekhogedennen.nl