Op dinsdag 4 juni 2019 bezocht Yoko Kobayashi het hospice. Yoko heeft in Nederland gestudeerd, zij woont en werkt in Japan.

Palliatieve zorg heeft haar grote interesse. Yoko werkt in Japan in een hospice als vrijwilliger. Zij bezoekt Nederland om te verkennen hoe hospicezorg hier wordt georganiseerd. We hebben in een prettig gesprek ervaringen uitgewisseld. Het blijkt dat de taken van een vrijwilliger hier en daar nogal verschillen. Yoko bezoekt 1 uur per week een patiënt als vrijwilliger. Toen zij hoorde hoe de formele en informele zorg hier samenwerken, was zij verbaasd en zij zou graag deze ervaring meenemen om op haar plek ook op een dergelijke manier te kunnen gaan werken.

De manier waarop er aandacht is voor spirituele zorg is ook iets waar zij hoopt dat dat vorm krijgt.

Yoko bracht gevouwen kraanvogeltjes mee, zij zijn gevouwen door een patiënt in hospice in Japan die zij bezoekt. Yoke heeft aan deze patiënt beloofd een foto te maken van alle plekken waar ze deze vogeltjes uitdeelt om zo te laten zien dat deze de wereld over gaan! Boeiend om ervaringen uit te wisselen vanuit een heel andere cultuur!

foto kraanvogels