Van 8 tot en met 10 juni 2019 vindt de Roparun plaats. De Helden van Zeist rennen tijdens deze Roparun een koppelbed bij elkaar voor het hospice.

Een koppelbed is een bed frame met matras wat naadloos aansluit op bijvoorbeeld een ziekenhuis of een bed in de thuissituatie. Zo kunnen gasten van het hospice in de laatste fase van het leven toch de warmte van hun geliefden en kinderen voelen. Niemand kan beschrijven wat deze intimiteit voor stervende patiƫnten moet betekenen. Het is door het menselijk brein niet te beredeneren hoe het moet zijn je stervende partner te voelen, te ruiken en te kunnen vasthouden. Wat zal het voor een stervende betekenen als het hart van zijn geliefden tegen hem klopt en de armen hem blijven omklemmen.

De helden van Zeist rennen tijdens de Roparun, met een team van 8, in estafettevorm van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Dit doen zij samen met maar liefst 368 teams. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens de Roparun waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren wordt er geld opgehaald voor het goede doel.

Wil jij De Helden van Zeist en hospice Heuvelrug steunen? Doneren kan via: https://donaties.roparun.nl/doneren en dan team 34 Helden van Zeist!

Roparun