De muzikale middag bij het Beauforthuis brengt bijna € 2.000 op voor hospice Heuvelrug.

Op zondagmiddag (Pinksterzondag) 20 mei wordt er een muzikale middag georganiseerd in het Beauforthuis te Austerlitz. De middag start om 15.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen.

Zorgvrijwilligster Ina Breedveld heeft met veel liefde en zorg een kunstwerk van glas gemaakt van het logo van het hospice.

‘Een voorrecht om hier te mogen werken’
Nicole Groothuis heeft, voor haar studie Toegepaste Psychologie, onderzoek gedaan naar wat de beweegredenen en motieven zijn om vrijwilligerswerk te doen in hospice Heuvelrug. Tijdens haar onderzoek heeft zij uitgebreid vrijwilligers geïnterviewd. Deze interviews vonden plaats in het hospice. Hierdoor is zij vaak in het hospice geweest en heeft zij kunnen zien hoe een hospice werkt. Een korte impressie vanuit haar.

Wethouder Sander Jansen van werk, economie, ruimte en sport opent zondag 19 november om 11 uur een spinningmarathon voor het goede doel, namelijk hospice Heuvelrug. SportCity in Zeist organiseert dit sportieve evenement samen met het hospice. Enthousiaste deelnemers zijn van harte welkom om zich in te schrijven, individueel of gezellig met een team van collega’s, vrienden of familieleden.

Een klein koor van hospice vrijwilligers zingt ‘Het huis van de tijd’ als welkom aan het begin van de avond. Dat is het huisgedicht van het hospice, op muziek gezet door de vorige dirigente van het koor. Er zijn ongeveer 20 familieleden, waaronder een kleindochter van 5. Samen met de vrijwilligers en verpleegkundigen zitten we in een halve cirkel rond een mooi versierde tafel.

Wij kijken terug op een succesvolle open dag waarop we ruim 80 bezoekers hebben ontvangen.

Vorig jaar verbleef Pim Boogert met poes Juultje in het hospice. Pim was een echte verzamelaar van ‘gadgets’: spullen om te koken, te kamperen, muziek te luisteren en nog veel meer.

Hospice Heuvelrug is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Benieuwd wat het vrijwilligerswerk inhoudt en wat het je brengt? Lees onderstaand verhaal van twee enthousiaste vrijwilligers van hospice Heuvelrug dat 23 augustus in de Nieuwsbode stond.

Op 19 november werd er een spinning marathon georganiseerd bij Sportcity in Zeist waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting Vrienden van Hospice Heuvelrug.

Tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg zal de jaarlijkse Open Dag van het hospice plaatsvinden. Deze middag wordt gelegenheid geboden om een kijkje te nemen in het hospice, van gedachten te wisselen met verpleegkundigen en vrijwilligers, een bezoek te brengen aan de informatiemarkt met diverse stands, een blik te werpen in het domein van de kookvrijwilligers én het optreden van Theatergroep Bint bij te wonen.