IMG 8943Het hospice biedt een veilige en gastvrije plek voor ongeneeslijk zieke mensen met een beperkte levensverwachting en voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is.

 

Het hospice staat open voor iedereen, alle gezindten en leeftijden. Uitgangspunt van hospice Heuvelrug is de hoogst mogelijke kwaliteit van leven, waarin de gast zelf de regie behoudt. Het hospice wil ongeneeslijk zieke mensen de mogelijkheid bieden om de laatste levensfase volwaardig te leven. De gast en de naasten staan centraal. 

 

Hospice Heuvelrug is een gecertificeerd High Care hospice: er is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een gespecialiseerde verpleegkundige op het hospice aanwezig. Naast het verpleegkundig team zijn ook een geestelijk verzorger, beeldend begeleider en geschoolde vrijwilligers werkzaam. De medische zorg kan door de eigen huisarts worden gegeven of door de arts die aan het hospice is verbonden. 

 

Het hospice beschikt over zes eenpersoons kamers met eigen sanitair, koelkast, telefoon, tv en radio/cd-speler en basismeubilair. Met persoonlijke spullen kunnen de kamers naar eigen voorkeur worden ingericht. In overleg is een huisdier welkom. Om gasten en naasten zich zo goed mogelijk thuis te laten voelen binnen het hospice, hanteren we geen bezoektijden. De wens van de gast is daarbij bepalend.

 

IMG 9247Het hospice heeft een woonkeuken en twee huiskamers, waarvan gasten en bezoek gebruik kunnen maken. Het is altijd mogelijk dat een familielid of andere naaste blijft overnachten.

 

Aromatisch baden kan in de speciale badkamer van het hospice, eventueel met muziek. Door toevoeging van etherische olie aan het warme water kan de gast zich helemaal ontspannen.

 

Hospice Heuvelrug is gevestigd in Heerewegen van Warande. Het ligt in een bosrijke omgeving in Zeist. Het is mogelijk om gebruik te maken van een kapsalon, schoonheidsspecialiste, pedicure, conversatiezaal en het restaurant met aangrenzend terras en fraaie tuin.