Wanneer u als gast wordt opgenomen in hospice Heuvelrug komt u veel geschoolde vrijwilligers tegen. Er zijn zorgvrijwilligers (ongeveer 50) en kookvrijwilligers (ongeveer 20).

 

Een coördinator begeleidt de vrijwilligers. Zij werkt nauw samen met de teammanager van het hospice en het team verpleegkundigen. Naast het begeleiden van de vrijwilligers doet zij de werving van nieuwe vrijwilligers, organiseert voor hen de introductiecursus en participeert daarin ook zelf. De coördinator vrijwilligers zorgt dat het rooster van de diensten up-to-date blijft ingevuld. Daarnaast zorgt zij dat er een keuze is aan thema-avonden die relevant zijn voor het werken in het hospice.

 

De coördinator vrijwilligers houdt zich op de hoogte van de ontwikkelingen in het werk van vrijwilligers in de palliatief-terminale zorg, onder andere door studiebijeenkomsten te bezoeken en door intervisie met collega's uit andere hospices. Zij werkt nauw samen met de begeleiders van de begeleidingsgroepen van de vrijwilligers.

 

De coördinator vrijwilligers is bereikbaar voor meer informatie via het telefoonnummer van het hospice:
030 698 42 89, 06-5371 2015 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..