Licilius Seneca een belangrijk Romeins filosoof (5 voor Chr. tot 65 jaar na Christus) had de uitspraak leven is leren sterven. Dit is een uitspraak die Aloys aanspreekt omdat hij van mening is als je de dood toe laat in je leven en je hiermee leert omgaan, creëer je hiermee een enorme vrijheid en rust voor jezelf.

Aloys was werkzaam in een commercieel bedrijf en wilde naast de zakelijke wereld ook op zoek naar een omgeving waar het gaat om de essentie van het leven en verdieping hierin. De eindigheid van het leven en de dood is iets wat mij boeit en waar ik met een open mind naar wil kijken. In 2007 ben ik 1 dagdeel per week gaan werken als zorgvrijwilliger in het Hospice.

Ik vind het heel bijzonder dat je als vrijwilliger zo dicht bij de gast en hun naaste mag zijn in de laatste fase van het leven van onze gasten. Als zorgvrijwilliger is het belangrijk dat je niet op de voorgrond treedt, maar ook op deze manier kan je veel betekenen voor iemand en dat geeft mij voldoening.

Binnen het Hospice staat de wens van de gast centraal. Doordat de gast de regie heeft, ontstaat er rust. Hier geven wij de gasten de zorg, de aandacht en de begeleiding die zij zo nodig hebben in een warme omgeving. De vrijwilligers ondersteunen de verpleegkundigen en samen hebben wij het doel om het comfort en welbevinden voor onze gasten op zo'n hoog mogelijk niveau te plaatsen.

Het omgaan en samenwerken met de andere verpleegkundige en vrijwilligers ervaar ik als een warm bad. Het heeft mijn leven verrijkt en ik zal dit ook zeker gaan missen.

Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als zorgvrijwilligers in het hospice neem ik een andere afslag door te gaan werken bij Stichting Stem. Een organisatie die zich inzet om de eindigheid van het leven/dood bespreekbaar te maken op allerlei verschillende niveaus in de maatschappij.

Op deze manier blijf ik verbonden met het werk en het thema eindigheid van het leven wat mij zo na aan het hart ligt en wat mij inspireert.

Wij wensen Aloys heel veel succes toe in dit vrijwilligerswerk!