Het was zondagmiddag 29 janauari 2017 genieten in de zaal van het Beauforthuis in Austerlitz. Harpvirtuoos Remy van Kesteren trakteerde het publiek, onder wie burgemeester Koos Janssen en zijn vrouw, op prachtige klassieke stukken maar ook op hedendaagse, door hem zelf geschreven, muziek.

Naast de klassieke harp bespeelde hij deze middag een modern draagbaar instrument waarmee hij, zoals hij zelf zegt, meer handen heeft om zijn muziek ten gehore te brengen. “Ik vind het wel een cool instrument”. Remy van Kesteren Beauforthuis hospice Heuvelrug 29012017Remy heeft een warme band met het hospice: als middelbare scholier was hij een zomer als vrijwilliger werkzaam in hospice Heuvelrug. Hij gaf dan ook graag gehoor aan het verzoek om een benefietoptreden te verzorgen. Door zijn medewerking en het beschikbaar stellen van het podium door het Beauforthuis komt de opbrengst van de kaartverkoop van dit concert volledig ten goede aan hospice Heuvelrug. Margriet Bloembinders zorgde voor een prachtig boeket voor de solist en na een staande ovatie door de enthousiaste aanwezigen, werd door Wijnhandel Geutjes een glas wijn aangeboden.

Hospice Heuvelrug is een kleinschalig gastenhuis, waar liefdevolle en respectvolle zorg wordt geboden aan mensen voor wie het niet mogelijk of wenselijk is om de laatste levensfase thuis door te brengen. Het hospice gaat volgend jaar verhuizen naar een nieuwe locatie op het terrein van Warande in Zeist. Om deze plek weer warm en sfeervol in te kunnen richten voor de gasten is veel geld nodig. Met diverse initiatieven, waaronder dit concert, dat ook financieel ondersteund werd door Rabobank Rijn en Heuvelrug, verwerft de Stichting Vrienden Hospice Heuvelrug fondsen om de nieuwe inrichting straks mogelijk te maken.

Remy van Kesteren (1989) wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en hij studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij zijn masterdiploma 'summa cum laude' aan het Conservatorium van Amsterdam.